År 2013

Då glider 2013 mot sitt slut och det har verkligen varit ett händelserikt år. 

I januari visade graviditetstestet positivt. Andreas blev så glad när jag berätta för honom att han skulle bli pappa. En dag som han hade längtat efter. Självklart var jag också jätteglad, hur skulle man inte kunna varit de?. 
Månaderna flög förbi med massa jobb och andra roliga saker.
Ultraljud i april första gången, första gången vi fick se vårat barn och de va en av de finaste dagarna i mitt liv. Vi tog inte reda på vad de var för kön, vi ville ha det som en överraskning. I juni gifte vi oss, jag sa äntligen ja och lovade mannen i mitt liv tills döden skiljer oss åt. Jobbade till augusti eftersom Jill var planerad i september. 
Mådde väldigt psykiskt dåligt från juli till veckan då jag blev igång satt. Ville inte träffa någon eller prata med någon. 
8oktoker blev jag igång satt och 22:42 kom äntligen den finaste lilla flicka till världen och Andreas valde namnet Jill som blev de perfekta namnet på våran prinsessa. En liten Lena Jill Carjsa Rosén. Sedan dess har varje dag varit helt underbar. 
För mig är de nu livet har börjat. När man får barn känner man varför man lever och man kan inte sätta ord på hur man kan älska någon så otroligt mycket. 

2013 har både gått upp och ner men sen Jill kom har det bara gått upp. 















Lite av varje

Ska snart försöka sova lite. Har haft sån migrän i två-tre dagar nu så jag håller på att bli tokig, inget hjälper och jag känner att humöret inte är på topp som jag vill. 

Jill har även hon haft en dålig dag. Inte mycket som har dugit, både jag och Andreas är inte vana vid detta. Jill är annars en väldigt nöjd och glad tjej. Men alla har sina sämre dagar. Jag hoppas att morgon dagen blir bättre för oss alla. 

Vi firar nyår hemma med god mat, trevligt sällskap och cola. Har köpt hem någon alkoholfri cider som vi ska öppna och skjuta iväg vid tolv. Daniel, Mikaela och Linus kommer över så ska vi bjuda på plankstek (längtar redan). Igentligen skulle Jonas, Ulrika och Alvin kommit men stackars Alvin har fått magsjuka. 

I söndags åkte jag och Lena till Västerås för lite shopping. Hittade faktiskt ett par jeans och två tröjor till mig själv. Andreas fick en ny tröja. Jill blev utan denna gång men hon fick så himla mycket fint i julklapp och alla hennes kläder får inte plats i garderoben. Sen handlade vi massa mat och bara va jag och Lena. 

Jill har fått en matstol 

Hennes favorit leksak är en fjäril som hon fick av Theo, Wiking, Gry, Sandra och Robert i julklapp 

Skåpet som vi fick av min mamma som står inne i Jills rum

Världens finaste dotter. Som jag älskar denna underbara tjej





Äntligen över

Julen är äntligen över om man får säga så. Jag tycker om julen men de är så mycket stress före den och under själva dagen så jag kan inget annat än att säga att det är skönt att den är över. 

Jill har fått jättemycket fina julklappar. Massa välbehövliga grejer som en gåstol som hon fick av farmor & farfar och en lekmobil som man hänger på nackstödet i bilen med en spegel så vi ser henne, den fick hon av sin mormor. Massa roliga leksaker, kläder och pengar ( som ska in på hennes sparkonto ). 

Jag och Andreas har fått kläder, prydnadssaker & presentkort. Hur bra som helst. 

Andreas och Jill dem sover. Andreas har varit vaken i ett dygn. Han åkte på magsjuka i torsdags natt klockan tolv och fick springa på toa fram till elva dagen efter och sov hela dagen och kunde inte somna igår när vi skulle lägga oss så han va vaken hela dagen då dygnet blir lite rätt. 

Jag och Jill har än så länge klarat oss (peppar peppar) från de och jag hoppas att vi slipper nu när Andreas är frisk. 

Har haft sån migrän stort sätt hela dagen. Det var länge sen jag hade migrän. Men den gav med sig efter ett tag efter lite tabletter, så skönt för vi fick en byrå av min mamma idag som skulle in på Jills rum och jag längtade bara att få gå in och göra iordning. De blev super bra. Sån tur att mamma inte ville ha den utan skulle åka och kolla efter en annan. kort kommer när jag har min mobil, skriver på paddan nu. 

Jag ska kolla lite på tv innan jag också ska krypa ner vid mina hjärtan 






Förlossningen

Den 8 oktober kl10:00 hade vi fått tid på bb för en överburenhetskontroll eftersom jag då var 15dagar över beräknat förlossningsdatumet. Vi kom dit och möttes av en otrevlig barnmorska som ledde oss in till ett rum där dem tog blodtryck och skulle få en kurva över hjärtslagen på Jill och om jag hade några sammandragningar. 
Hjärtat slog fint och inga sammandragningar hade jag. 

Vi fick då gå och vänta i ett dagrum på att en läkare skulle komma för att göra ett ultraljud och se om livmodertappen var mogen. Vi möttes av en kvinnlig läkare och med sig hade hon en praktikant, båda var jättetrevliga. Dem började med att känna hur Jill låg och båda konstaterade att hon låg fixerad. På ultraljudet såg dem att Jill inte var alls så stor som hon borde ha varit och jag hade inte alls mycket fostervatten kvar. Sedan tittade dem om livmodertappen var mogen och det var den och jag va öppen knappt 1cm. Efter de fick jag lämna ett urinprov sedan vänta på hur vi skulle gå tillväga, om jag skulle bli igång satt eller om vi skulle få åka hem igen (som jag hade vägrat). Efter en stund kom läkaren och praktikanten tillbaka och hon berättade då att jag skulle bli igångsatt eftersom Jill inte mådde bra med så lite vatten och att hon var så liten som hon inte borde ha varit. Jag blev så glad att jag började grina men förstod att nu äntligen var de pågång, snart skulle vi få se vårat efterlängtade barn. 

Halv ett var klockan efter allt som dem skulle titta och vi kom in i ett rum och jag fick lägga mig på sängen eftersom dem skulle göra hål på hinnan. Barnmorskan sa att läkaren var väldig rolig eftersom jag inte var öppen något, de va svårt att ta hål på hinnan för dem, men dem lyckades och satte även en grej på Jills huvud (kommer inte ihåg vad den hette) för att följa hennes hjärtslag. Det kom inte ut något vatten så de måste varit ytterst lite jag hade och inga värkar eller sammandragningar började så klockan 13:30 fick jag dropp och då började de hända grejer. Andreas åkte och köpte mat och kom tillbaka efter ett tag så vi åt och kollade på film. Samtidigt började Jills hjärtslag gå ner otroligt mycket så barnmorskan kom in och kollade och sa åt oss att försöka slappa av fast de va svårt för dem hade koll på allt där ute också. Jills hjärta började slå som vanligt så dem gick igen och vi fortsatte att titta på film men Jills hjärta slog aldrig riktigt bra, ett tag såg man hur stressade barnmorskorna blev så jag var så rädd att de skulle bli akutkejsarsnitt. 

Dem var borta i kanske 10min sen kom dem tillbaka och förklarade att dem skulle sätta in dropp längst Jills ryggrad och titta om se hjälpte så hennes hjärta skulle börja slå regelbundet igen. Det var inte de skönaste dem stoppade in men bara de hjälpte så kändes de bra. Eftersom en stund var allt bra igen, Jills hjärta började slå okej och jag hade börjat fått riktiga sammandragningar. 
Efter en stund gjorde de så ont men jag väntade med lustgas till en barnmorska kom in och sa till mig "man behöver inte alltid vara duktig Jenny och pina sig när de finns hjälpmedel" så hon förklarade hur jag skulle göra och de hjälpte lite. 

Jag hade riktigt ont och hoppades på att nu har jag väl öppnat mig hur mycket som helst. Barnmorskan kände och jag var bara öppen 3cm, de gick väldigt segt fast med starka värkar. Dem kom in och sa att jag skulle fasta eftersom man inte viste med hjärtljuden ifall de skulle få lov att bli akut kejsarsnitt och berättade även att om Jill inte hade kommit ut innan tolv på natten så skulle de bli kejsarsnitt då också och nu var klockan ungefär fyra. 

Jag låg mest och ålade mig i sängen så jag sa till Andreas att han fick åka och äta om han ville för jag ville mest vara själv och pratade inte med honom ett dugg, jag var inne i en bubbla där bara smärtan fanns. Andreas åkte vid fem och jag lovade att göra allt för att orka ringa ifall de hände något. Barnmorskan kom in ett kort tag efter och ökade då på lustgasen och kände ifall jag hade öppnat mig mer, fortfarande bara 3cm. 

Jag låg där och kämpade med min smärta men försöka tänka hela tiden att snart ska vi äntligen få träffa vårat fina barn så detta är helt värt de fast de kändes som jag skulle dö. Efter ett tag sa dem åt mig att jag skulle försöka gå på toa, det var inte det lättaste. Med två dropp ställningar och värkar som kom tätt kändes de som rena helvetet. Tur att man fick hålla i sin i ställningarna annars hade jag satt mig på golvet varje gång en värk kom och då hade vi aldrig kommit till toan. 

Klockan var nu åtta och barnmorskan kom in och kände ifall jag hade öppnat mig mer och jag var nu öppen 7cm och skulle äntligen få den fina epiduralen. Andreas kom tillbaka i samma veva och barnmorskan sa att han kom tillbaka i rätt tid för nu började de hända grejer. 

Dem ringde efter en doktor som skulle komma och sätta dit epiduralen på mig så fort han kunde. Klockan nio kom dem in och jag var då öppen 8cm och halv tio kom läkaren. Jag fick lägga mig på sidan och kuta ryggen och försöka ligga helt stilla. Jag använde lustgasen hela tiden så till slut tog dem bort lite så jag skulle andas utanför den också. 

Precis när jag låg där på sidan och han höll på att sätta dit epiduralen så kände jag att de blev en annan sorts värkar, krystvärkarna startade. Jag sa "jag tror jag måste krysta nu" men barnmorska sa "nej Jenny ligg helt stilla nu" så jag höll in allt men kände att detta var inte som jag hade förut. 

Läkaren fick dit epiduralen och jag fick lägga mig på rygg för att känna att de kändes bra innan bedövningen skulle i men då sa dem "vi är ledsna med du får ingen bedövning för krystvärkarna har börjat och då hjälper de inte". Kände sån lättnad att nu var vårat barn snart här och krystvärkarna gjorde inte alls lika ont eftersom man kunde hjälpa till när dem kom. 

Läkaren önskade oss lycka till och allt fixades runt oss för att snart var vårat barn ute. Krystvärkarna startade klockan 22:00 och de gick så fort tyckte jag eftersom man va så inne vad man höll på med och samtidigt gjorde de så fruktansvärt ont. Andreas var ett jättebra stöd samt barnmorskor. När dem sa att ta i nu riktigt mycket för nu ser vi huvudet kände jag bara, nu ger jag gärnet. Efter en sån otrolig smärta så brände de bara till och kroppen började slappna av och våran underbara fina dotter var ute vid oss. 

Vi viste ju inte vad de va för kön så jag frågade direkt "vad är de för kön?" Och hon sa "en liten flicka". Jag tittade på Andreas och man såg hur stolt han va, han va nu pappa till den finaste flickan i världen.  

22:42 kom vår fina Jill till världen och jag kan inte vara lyckligare med henne <3 





Lite paket :)

Jag har börjat fått så himla svårt att somna på kvällarna. Är jättetrött på dagarna sen på kvällarna kommer jag inte till ro. Jill somnade för länge sen men jag ligger vaken.

I onsdags var vi hem till mamma och Lena var även över så vi böt paket och åt mat. Jill fick jättefina saker och jag fick ett jättefint armband där det står Jill och hennes födelsedatum, älskar det! 
Och igår torsdag var vi till mamma igen för mat och paketbyte med Daniel och Mikaela eftersom Daniel jobbar på jul och Mikaela åker hem till sin familj i Sthlm fick det bli idag. Super trevligt bara Andreas som tyvärr fattades. 

Jill har börjat blivit lite kinkig när det gäller vem hon är hos. Hon måste få titta lite och göra sig bekväm sen går det bra, annars åker underläppen sen blir hon ledsen. Mest jag och hennes mormor som duger vid såna tillfällen, men hon träffar oss mest också. Men det tar inte så lång stund innan de går bra att komma till någon annan. 

Nu ska jag försöka sova :). 





Mammas stora tjej

En trött tjej med massa bus och ett skönt bad som man dessutom plaskar så mamma blir blöt så sover min prinsessa nu. Hoppas för natten. 

Igår skrattade Jill första riktiga bebisskrattet. Jag och mamma började böla och idag fick mosterLena ett skratt så hon också började, haha. Helt underbart. Ens hjärta smälter ju verkligen. Mammas lilla tjej börjar bli stor. 

Sista veckan Andreas jobbar sen är han äntligen hemma två veckor med oss och i mars är han pappa ledig i två veckor. 

Nu ska jag kolla lite på tv sen blir det sängen. 




Släppa taget!

Har inte haft någon lust att blogga men idag kommer det ett inlägg. 

Allt gick bra hos BVC. Prinsessan är nu 58,5 cm lång och väger 4975g. Hon växer på så fint så. Jag frågade eftersom jag tycker hon sover så mycket men så länge hon är med när hon är vaken, inte har feber och äter så är det ingen fara. Men om jag tyckte det blev värre så skulle jag självklart höra av mig. Hon kunde även ha bakterier i kroppen kvar. 
Jag fick även svara på lite frågor om jag mådde dåligt men nej det gör jag inte. Va typ bara första veckan hemma men allt var ju så nytt också. 

Idag ska jag träffa Simon, Fille och Lina så Jill och Andreas ska ha lite pappa&dotter kväll. Behöver dem tycker jag eftersom Andreas bara är hem på helgerna och om jag är hemma så gör jag det mesta. Jag är jättedålig på att låta Andreas göra saker, det är verkligen något jag måste jobba på. Han är helt underbar med Jill och kan allt men han gör på sitt vis och jag vill ha allt på mitt vis. Jättejobbigt är de men jag är ju själv hela veckodagarna och vi gör alltid på mitt vis. Men jag måste sluta för han gör de precis lika bra som jag fast på sitt vis. När jag är hemma brukar jag gå undan så jag inte lägger mig i när dem fixar och trixar. 

Jill sover lite nu så kag ska fixa lite :) 

Paket på posten

Idag kom ett paket med lite grejer till Jill och Grys julklapp :). Grys julklapp är bortplockad med detta fick våran prinsessa :) 


Och imorgon borde Antons julklapp komma samt lite kort som vi har beställt på Jill :) 

Så skönt att handla julklappar på nätet, slippa åka runt och leta. 

Skriver mer sen hur det gick på BVC :) 

Lilla pluttan

Tur att vi ska till BVC imorgon för Jill är inte pigg än. Vi brukar ha en riktigt glad tjej som inte kräver så mycket men idag är det inte mycket som har dugit. Hon sover och äter och tittar upp ibland och vill vara med men orken finns inte riktigt. Är så rädd om det är något med sockret eftersom dem inte har kollat något sånt efter. Men vi får se imorgon, hellre så oroar jag mig för mycket än för lite faktiskt. 

Vi har varit hos mamma idag, lånade tvättstugan hos henne, ville ha alla handdukar torktumlade. Så passade på medans hon ändå hade bokat. 

Tänkte lägga ut lite av alla kläder som har blivit handlat till lilla prinsessan. Man går in på en sida eller affär för att titta om man hittar något nytt till sig själv men det slutar alltid med nya kläder till Jill och inget till sig själv. Allt till henne är ju så fint och till en själv bara tråkigt. 






Mammas ängel <3

Jill

Jill sover sen en tid tillbaka. Idag har hon mest sovit, hon är inte riktigt pigg min lilla tjej. Vi blev kvar i Sthlm till lördagen då åkte vi hem. Eftersom Jill inte var pigg så kändes de skönast att vara kvar eftersom jag hade Andreas som hjälp då eftersom jag också var dålig. 

Granen här hemma är uppe, jag och Andreas försökte göra det tillsammans när Jill hade somnat i lördags kväll, vi fick upp granen men sen skulle ju ljusen i, slutade med att båda blev förbannade och bestämmde oss att lägga ner och lägga oss och titta på en film istället. Så imorse när Andreas sov och Jill satt i babysittern så fixade jag granen, jill var med och satt på stjärnan lägst upp. 

Har beställt hem lite grejer från babyland, tänkte beställa från lekmera men hoppgungorna där va så klart slut. Så nu är hoppgungan beställd samt lite mer till våran prinsessa, samt sista julklappen till lilla Gry :). 

Längtar såååå till jul. Jill kommer få så mycket fint och hennes rum kommer bli såååå mycket roligare. Jag och Andreas funderar även att flytta in hennes säng snart till hennes rum. Hon vaknar bara en gång nu och vill ha mat så det blir inte så mycket spring, sen har vi ju babyvakten. Men vi får se hur vi gör, det får dröja någon månad till iaf. 

Nu ska jag stänga av här hemma, gå ut med Molly en sista gång sen krypa ner i sängen :). 




Mamma älskar dig



Min fina prinsessa. Ord kan inte förklara hur mycket mamma älskar dig. Jag är så tacksam att just du är min/våran dotter, våran fina, underbara och snälla dotter. Mamma kommer göra allt för dig. Att se dig le gör en så varm i hjärtat. Att höra dig prata och små skratta gör att hjärtat smälter. Att se dig utvecklas varje dag gör mig till den lyckligaste på jorden. Du är mitt allt. Mamma älskar dig Jill <3

Fina barn <3

Jill sover som hon har gjort nästan hela tiden. Igår somnade hon halv tolv och sov till halv sju, sen vaknade hon halv nio och ville ha mat och sover. Lillpluttan är inge pigg :(. 
Jag känner mig också hängig och inge pigg. 




Förkyld

Alltid ska det väl vara något. Jag har åkt på en jävla förkylning. Där fick jag för att det var ett bra tag sedan jag var sjuk, men det är ju den tiden nu. Jill har också börjat hosta men hon är inte täppt i näsan. Jag hoppas detta ger med sig snart. 

Ska ta och sova jag. Har inte så mycket att blogga om sen ingen lust nu heller. På dagarna tar vi det mest lugnt nu när jag inte mår nå vidare sen för att jag inte vill att min lilla prinsessa ska bli sjuk. 




RSS 2.0