Jill & Agnes

Äntligen sängläge. Jill somnade kvart i tio och sover nu för natten, eller hon vaknar mellan två-tre och vill ha lite mat. 

Idag har vi haft tjejdag med Agnes och Viola. Tio veckor mellan våra tjejor men sååå söta när vi la dem bredvid varandra, jag och Viola höll på att dö och kameran gick i tusen. Det roliga var att Jill var vaken, annars brukar min tjej vara duktig på att sova när vi är hos andra och vaken hemma. 

Imorgon kommer äntligen Andreas hem. Som vi längtar efter honom. Det har gått riktigt bra denna första vecka med att vara själv, man vänjer sig ju men de är alltid skönt när han kommer hem, för Jills del med och vara med pappa lite. 




Torsdag

Ligger i soffan och tar det lite lugnt. Lillstumpan sover i vagnen efter en promenad ute. Den där vagnen kan man lita på. Hon va så trött men vägrade somna så klädde jag på henne utekläderna direkt blev hon helt lugn sen la jag henne i vagnen och gick ut så sov hon. Molly va också med såklart. 

Så jag har plockat, vikt tvätt, satt på en tvättmaskin, duschat och fått i mig frukost. 

Igår var vi ju på BVC våran tjej väger nu 3600g och är 53,5 lång. Allt såg även bra ut så det är ju super skönt :). 




Fin morgon

Blev en promenad vid kvart över nio. Lillskruttan vaknade halv åtta idag men somnade kvart över nio igår och sov till tre sen vaknade hon sex sen mös vi till halv åtta. Molly är nöjd, hon fick springa lös och leka av sig. Sen på eftermiddagen kommer Daniel och Turbo ner. 

Klockan 14:00 ska vi till BVC och kolla vikt och längd. Ska bli roligt att se hur mycket skruttan har växt. 




Härlig dag

Jill ligger och vilar lite så jag har passat på att vika tvätt, hängt lite och slagit på en till maskin. Samt plockat här hemma lite, sånt man får passa på att göra när hon sover :). 

Idag har vi varit med mosterLena och hälsat på hennes man och hennes mamma och pappa. Vi fick jättefina kläder och så skönt att träffa dem, det va ett tag sedan. Förut träffade jag ju dem nästan varje dag. 

Jills mormor beställde en babysitter åt henne idag. Har tittat på såna men tänkte köpa en nästa månad men det är tur hon har världens bästa mormor så den kommer nog imorgon eller övermorgon, super. 

Nu ska jag titta på tv och ta det lugnt innan min tjej vill ha mat. Kan ni fatta att hon är 3veckor idag. Snälla stoppa tiden jag hänger inte med!. 




Åk inte pappa <3

En liten tjej som höll om pappa ordentligt innan han skulle åka. Ingen ville att han skulle åka :( 





Måndag

Mina hjärtan sover middag. Andreas var vaken så länge inatt för att vända på dygnet eftersom han åker och jobbar ikväll. Så jag passar på att hänga lite tvätt, dammsugit och nu vänta tills Jill vaknar så ska hon få mat sen ska vi busa lite. Hon brukar sova nu sen är hon vaken till tio. 

Idag har vi varit ut på en riktig lång promenad hela familjen. Sen åkte vi och åt ute. En familjedag innan pappa åker bort i några dagar. 



Fina barn <3

Lillskruttan har snart somnat igen och då tänker jag också sova lite till. Känner mig pigg redan men har fått sovit tills nu. Andreas tog matningen mitt i natten. 

Jag har jämt varit rädd för att jag inte ska kunna älska mina barn lika mycket som min mamma har älskat mig och Daniel. När man inte har barn men hör andra förklara att dem bara behöver titta på dem så kommer tårarna för att dem älskar dem så mycket. Jag förstår allt de nu. Min kärlek till Jill är något speciellt. Jag struntar i mig bara inte någon sårar min tjej. 
Min fina tjej börjar bli stor, hon följer med blicken och kämpar så bra med nacken och när jag ser allt de blir jag tårögd. Jag undrar vad jag gjorde innan hon fanns. Vad gjorde jag om dagarna, vad hade jag som va så speciellt då?. Inget alls. Det är nu livet har börjat. Det vackraste vi skapat jag och Andreas som vi håller så varmt i våra hjärtan, våran tjej <3




Skit söndag

Klockan är tio och jag är så irriterad och trött gu vilken rolig start på denna dag. Hoppas min lillfisa vaknar snart så någon förgyller min dag. 

Idag ska vi inte göra något. Så synd att mamma jobbar till sex ikväll annars hade vi åkt dit. Andreas ska bort som vanligt ikväll så vi blir själva. Men vi är vana med att klara oss själva så det går ingen nöd på oss. 




Lördag

Andreas och Jill ligger i soffan och sover så jag har passat på och plockat och tvättat. Jill borde vakna snart för lite mat och blöjbyte sen är det bara att hålla lilla tjejen vaken till elva så hon sover inatt. 

Kvällen blir förövrigt lugn. Lite gotta framför tv:en så klart. 




Mina fina

Det bästa som finns <3





Besök

Jill ligger i vagnen och sover. Vi har varit ut på en långpromenad hela familjen. Molly är också trött, blev mycket spring för henne. 

Om en timme kommer Evelina, lilla Alice och Carina på besök. Mamma skulle också komma över. Ska bli kul att träffa dem igen. 

Har inte så mycket att skriva. Allt går framåt. Våran lilla tjej har gått upp 400g så det känns super skönt. Hon gillar mat precis som vi ;) 



Bra dag

Lillfisan vaknade kvart över tio imorse, då fick hon ett bad. Pappa som fixade denna gång och hon tycker de är lika skönt att få bada varje gång men hon blir så frusen varje gång efter, mammas plutt. 

Sen kom farmor, Ulrika och Anette på besök och hade smörgåstårta med sig. Den stannade några timmar och lika trevligt varje gång. Skönt när de kommer människor man känner sig bekväm med och kan prata om allt. 

Andreas gick ut på en riktigt långpromenad med Molly och Jill. Jill sover så skönt i vagnen och Molly är nöjd. Jag städade i lugn och ro när dem va ute. Snart kommer BVC :). 




Mamma älskar dig

Igår träffade Jill sin gammel mormor för första gången, hon blev så glad när vi kom förbi och fikade. Mamma (mormor) var också med. Sen fick hon träffa Kjell också, kändes viktigt för mig eftersom Kjell betyder så mycket för mig och har varit med i mitt liv från jag var 3år. Han blev också riktigt glad när han såg oss och tyckte Jill var ett riktigt fint namn. En mysig dag som avslutades med mat hos mamma. 

Idag kommer BVC hit på hembesök. Ska bli kul att se vad Jill väger nu. När vi åkte hem från 69:an vägde hon 3055g. 

Min fina tjej vad mamma älskar dig. Kärleken till dig växer för varje dag och jag vill aldrig vara utan dig. Mamma kommer alltid finnas för dig och hjälpa dig. Mitt hjärta, mitt underverk, min dotter <3




Fina fröken

Idag har Jill varit vaken väldigt mycket så Lill fröken sover lite nu. Hon brukar sova denna tid samt natten. När hon vaknar och får kvällsmat så blir det sängen för imorgon kommer äntligen Andreas hem och blir hemma till nästa måndag, åh vad vi längtar. 

Har plockat lite idag förut på förmiddagen när Jill sov. Börjar få in lite rutiner här hemma och det är så skönt :). 




Söndag

Har precis fått i mig lite frukost. Blir lite senare nu för tiden men man tänker inte så mycket på sig själv vad man behöver utan allt går till Jill. 

Nu på morgonen tog jag en promenad med Jill i vagnen och Molly fick springa av sig. Ibörjan va Molly inte duktig, trodde jag skulle bli tokig men efter en bit så gick hon så fint bredvid vagnen. Min duktiga tjej <3. 

Simon och Johan va över igår. Har inte träffat dem sen i somras så det var riktigt roligt att dem kom. Fick verkligen skratta av mig kan jag säga, 

Idag blir en lugn dag framöver. Lina åker hem lite senare och imorgon kommer Lena på eftermiddagen sen kommer Andreas hem lite senare på kvällen :) 




Lördag

Har precis satt på min lilla prinsessa en body. Hon spydde så mycket igår efter måltiderna så va lättare utan kläder men idag hittills har det gått bra *peppar peppar*. Viola och lilla Agnes kommer snart och hälsar på oss och har även mat med sig. Ska bli trevligt. 

Natten har gått jättebra. Tomt så klart utan bästa pappa Andreas men vi sov bra jag och lillan och hon vaknade två ggr och ville ha mat och ny blöja sen somnade hon om. 

Ikväll blir de lugnt. Mys och tv står på schemat. 




Fredagen

Har precis matat lilltjejen så ska snart sova lite när man väl får. 

Gårdagen var inge rolig. Var mest ledsen och irriterad, berodde på att jag viste att Andreas skulle åka till Sthlm på kvällen. Skit jobbigt men jag försöker övertala mig att han snart är hemma fast de är svårt. Vi saknar honom här <3

Vi va hos Andreas mormor och morfar igår och åt mat för mormor fyllde år. Jättetrevligt men jag känner nu att det blev lite mycket, speciellt när Andreas åkte också men Jill fick träffa många iaf.

Vi fick en jättefin blöjtårta med massa fint i och så fick Jill fina kläder och en filt av Jonas, Ulrika, Alvin och den lilla tjejen i magen, vi tackar så jätte mycket :) 




Feber

Det blev inge Avesta för mig och Jill idag. Jag har åkt på feber och migrän och är helt slut. Började igår kväll så Andreas tog matningen hela natten så jag fick sova. Hoppas det går över snart, orkar ju inget. 

Våran lilla prinsessa sover här på soffan bredvid mig. Farmor har varit här och hälsat på. Hon va bebissjuk.. 

Jag ska fortsätta ta det lugnt. Idag tänker jag inte göra mycket. 




Onsdag

Vi ligger i soffan och myser. Linus kommer om drygt en halvtimme och hälsar på. Andreas har åkt iväg till Fagersta en sväng men är hemma om någon timme igen. Så kul att Linus kommer. 

Dagen har varit jobbig för min del. Jill har varit snäll men jag är nere i en liten svacka igen och började bara grina idag. Stackars Andreas som inte förstod något. Jag har svårt att be om hjälp fast vi är två och lägger på allt på mig. Snyggt hem. Tvätten ska vikas och tvättas, får helst inte ligga något skräp. Måste skärpa mig. Tiden går så fort med Jill och om jag bara ska tänka på allt de och må dåligt så missar jag så mycket. Vi har iaf pratat om de och Andreas ska även börja tänka lite mer. 

Imorgon ska jag och Jill gå i lite affärer i Avesta medans Andreas ska på möte med banken. Så vi passar på att göra sånt vi tjejer tycker är kul ;). 

Devil och Jill mös imorse 




Min fina <3

Hur kan man älska en människa så enormt mycket. Mammas fina prinsessa <3




En vecka <3

Förut gick dagarna för sakta men nu går dem alldeles för fort istället. Jill är idag en vecka gammal. Denna tid förra veckan hade jag fruktansvärt ont men verkligen värt de. 

Mamma kom över idag på eftermiddagen. Vi bjöd henne på mat sen myste hon så klart med Jill. Efter hon hade åkt kom pappa och hans tjej och hälsade på, vi fick super fina kläder och i storlek 50. Super för vi har inte mycket i den storleken och de är det Jill har för tillfället. 

Ska fortsätta mysa med Jill och Molly 




Hemma

Ska snart flytta över lilltjejen till sin säng sen sova några timmar. 

Vi är hemma, om ni bara viste hur underbart det är. Känslan när barnläkaren sa att han tänkte skicka hem oss va underbar. Vi skulle annars fått åkt hem på permiss och sovit hemma sen tillbaka dagen efter men proverna var bra så vi fick åka hem på heltid. 

Mamma har varit över och träffat sitt barnbarn, en stolt mormor och Jill sov så skönt på henne. Manne och Peter kom över och sa hej en snabb sväng sen kom Andreas föräldrar och syskon och hade mat med sig. 

Molly är hemma också, herregud vilken glad tjej som hoppade ur mammas bil. Mamma hann inte ens öppna bakluckan utan Molly hoppade fram och sprang ut. Det går jättebra än så länge. Hon är nyfiken och går och kollar då och då och vill pussa lite på Jill. Våran fina tjejer <3

Andreas har tagit matningarna till nu, jag vaknade när han höll på. Så himla skönt att få sova. På sjukhuset fixade jag allt för jag gick upp en halv timme innan dem kom in och skulle kolla blodsockret för att pumpa brösten och eftersom jag ändå var vaken då kändes det onödigt att väcka Andreas. Nu får hon ersättning och mjölk. 

Vi har börjat köra med flaska. Det funkar bäst så för både Jill och mig. 

Nej nu ska lilltjejen få sova i sin säng sen tänker jag också sova lite :). 




Våran tjej <3

Märks att jag inte tittade igenom vad jag skrev igår men så kan det vara. 

Natten började lite krångligt, lilltjejen va inte nöjd med något och spydde upp maten när vi skulle lägga oss och sova. Blodsockret blev då långt men dem behövde inte höja droppet så vi ligger på lite lite nu. Men nu efter tre matningar är vi på samma bra värden igen så dem kanske kan sänka och till och med ta bort de idag pratade dem om. Vi hoppas på de bästa, bara lillstumpan blir bra. 

Nu har vi börjat komma in i lite rutiner här med matning och så. Jill är för det mesta nöjd med mat, ny blöja, lite mys med mamma och pappa sen sover hon så skönt i sin lilla säng. 

Igår när hon hade somnat i sin säng och va mätt i magen så skulle Andreas krama mig innan vi skulle lägga oss och sova också. Då snosar han så mycket så jag undrade vad han höll på med, då säger han : åh det luktar ju Jill. Världens bästa pappa till våran skorpa kan jag säga, aldrig sett han så stolt någon gång. 

Andreas har åkt hem en sväng men är tillbaka om någon/några timmar. Vi saknar honom redan. Snart hoppas vi på att vi får åka hem hela familjen <3 




Bättre och bättre

Dagen har varit bra. Dock så gick Jills järnvärden ner igen så dem fick höja droppet. Nu är vi snart nere igen, om sockervärdet är bra nu halv nio sänks de. 

Amningen går bättre och bättre. Hon har klarat sig två gånger idag utan ersättning. Hade en jättebra barnmorska som gav mig råd och tips. Alla har sagt att de ser så bra och fint ut men lite finslipning idag så känns de kul att amma. 

Andreas föräldrar och syskon var här idag. Jill har varit så svag med blodsockret så vi har inte fått träffat någon men läkaren va in idag och nu är hon ju så pigg och med så vi fick gå till caféterian om vi ville men vi mötte dem utanför avdelningen eftersom vi ska ha dropp och säng, blir lite mycket. 

Nu sover hon och vi ska väl vila. Idag är det första gången hon sover själv i sin säng. Hon skulle ha så mycket närhet och ligga hud mot hud i början sen nu på slutet har vi väl skämt bort henne lite väl mycket. Hon måste vänja sig och vi med fast de är enormt jobbigt. Känns som någon har tagit henne av mig fast hennes säng står bredvid min. Helt sjukt hur fast och hur jäkla mycket man kan älska en människa. 

Mammas älskade fina prinsessa <3. 





Prinsessan

Har varken tid eller lust att blogga. Men vi mår bra. Jill får dropp för hennes socker var lågt och ville inte stiga sen ligger hon och solar lite :). Men hon är så mycket mer med nu, tittar mer och blivit jätteduktig på att amma så det känns skönt att set går åt rätt håll. 

Dem tar mycket prover på våran prinsessa och lika jobbigt varje gång dem ska sticka henne eller ta blodprov från huvudet för kärlen är tydligast där men det måste ju göras. 
Vi längtar hem så klart men huvudsaken är att vårat hjärta får den hjälp hon behöver så hon är pigg sen när vi ska hem :). 





Våran Jill

Den vackraste lilla tjej vi skådat. Så stolta föräldrar till våran lilla Jill <3

Kom kl 22:42, vägde 2962g och var 51cm lång.

Skriver mer om förlossningen sen. Nu ska vi sova lite innan det är dags för matning :) 






Måndag kväll

Ska strax lägga ifrån mig telefonen och försöka sova några timmar. Är så himla trött med om man somnar är ju en annan femma.

Idag har jag och Molly spenderat dagen hos mamma. Först va vi till morfars grav med mormor. Sen åkte vi hem till mamma och gjorde tacos och efter de kom Lena och stannade till kl åtta. Massa massa prat och skratt. Väl hemma blev de film och kvällsmat med älsklingen. Har även dammsugit av och klippt Mollys klor. 




Måndag!

Roligt det är när Molly tycker det är dags att gå upp klockan 8, få sin morgonpromenad, frukost sen kryper hon upp hos Andreas som ligger i sängen och börjar dra värsta timmerstockarna. Jag kan dock inte somna om så det får väl bli en timme på eftermiddagen idag. Ska snart få i mig lite frukost. 

Har hängt tvätt och tömt diskmaskinen nu på morgonen. Sen ska det dammsugas och torkas golv men de får bli senare mot kvällen tror jag. Runt halv två ska jag och Molly till mamma. Andreas ska till Avesta och vara med lite vänner så jag följer med mamma och mormor till graven. 

Somnade sent idag. Låg och läste och kontrollen vi ska på imorgon och hur många som brukar få åka hem och vänta några dagar till. Självklart så vill jag att förlossningen ska sätta igång av sig själv men det känns som den inte kommer göra de. Får se vad dem säger imorgon men jag tänker vara riktigt jävla envis. 




Söndag kväll

Igår va vi hemma hela dagen, kan ju säga att det inte hör till vanligheten. Mamma var över en sväng och sa hej till oss. 

Idag har vi varit till mamma och blivit bjudna på mat annars har denna dag varit lugn den med. 

Nu på kvällen åkte vi och köpte pizza och har satt på en film. Andreas har tagit semester för att kunna vara med på hela besöket på förlossningen på tisdag. Mamma skulle egentligen ha kört dit mig sen skulle jag ring Andreas ifall jag blir igång satt så skulle han ha kommit då. Men jag tänker inte gå en vecka till så dem har inget val än att sätta igång mig. Så han blir hemma och det måste firas så lite fetmat och cola satt inte fel :). 







För en bild från imorse, Deviln va ganska kelsjuk, sen en på Molly som låg och mös i soffan. 
Den gula katten är mammas, Gustaf en riktig stilare sen en bild på Andreas och Molly när dem spanar ut hemma hos mamma xD

Ledsen!

Idag är jag ledsen, arg och irriterad. 12 jävla skit dagar över och inget händer. Slemproppen även den kan dra åt skogen den gör fan inget!. Jag vill bara grina, får hålla in allt. 

Mitt humör mot dem här hemma är inte de bästa. Jag blir arg bara Molly drar lite i kopplet eller när Andreas retas lite med mig. 

JAG ORKAR INGE MER NU. Blir bara ett barn, detta tar på mig. Aldrig att jag tänker gå över tiden igen och må så här. 

Man har småvärkar varje dag men inte fan sätter något igång. Kroppen gör ont och man kan inte vrida på sig i sängen. Nej idag är de gnäll och jag har all jävla rätt att gnälla, så jävla trött på denna väntan nu!!!

Äntligen fredag

Ännu en dag och utan värkar än så länge. Andreas sover än, han vaknar nog när som. Han var hemma tidigt idag och de är aldrig fel. 
Jag och Molly har hunnit med två långpromenader, diskmaskinen är tömd och en tvättmaskin är körd så då va dagens grejer gjorda. 

Ikväll ska Andreas åka och kolla på innebandy och jag och Molly åker hem till Helena och Lina så länge och hjälper dem med maten :). 

Idag ska vi städa källaren tror jag Andreas önskemål va. Eller han ska ta tvättstugan och röja där (massa spindlar där inne så jag gör de INTE) och så röjer jag bland hans spelgrejer. 

Nej vila lite nu innan Andreas vaknar :) 

Kväller

Har precis tittat på "de dejtbara" och ska snart ta en dusch sen hoppa i sängen. Molly ligger och snarkar, varit en jobbig dag för damen verkar de som ;). Skönt när hon är trött då vet man att hon har blivit aktiverad, annars trampar hon mest runt och de blir jag stressad av faktiskt. 

Vi kom hem runt sju idag. Då tog vi en promenad sen väl hemma tände vi massa ljus och har bara myst sedan dess. 

Inte många timmar kvar tills Andreas kommer hem, underbart. Så skönt att höra honom komma innanför dörren på morgonen, då vet man att de är HELG :). 


En trött tjej hemma hos mamma :*

Överburenhet

Va till barnmorskan idag. Bebisen hade det bra inne i magen. Har även ringt till förlossningen för överburenhetskontroll. Nästa tisdag kl10:00 när jag är v42+0. Barnmorskan jag pratade med va så trevlig och sa att jag skulle ta med mig tandborste ifall dem låser in mig sen sa hon att hon verkligen hoppades för min skull att den lilla ville komma ut innan, DET VILL JAG MED!. Men nu har jag iaf en tid och jag tänkte inte åka därifrån förrän dem sätter igång mig om de är så, om jag så måste binda fast mig någonstans. 

Dem där jävla järntabletterna har förstört mig dag. Skulle ha följt med mamma och mormor till Västerås idag men istället har jag bott på toa, roligt va?. Molly är glad, hon har ju sällskap men hon sover bara för de blev två långpromenader tätt inpå varandra för att hon skulle vara trött när vi åkte. 

Imorgon kommer äntligen Andreas hem. Veckan har verkligen gått fort eftersom han åkte i måndags kväll. Vi får se vad vi ska göra i helgen. Inte så lätt att planera massa saker i förväg heller eftersom förlossningen kanske vill sätta ihåg någon gång. 



Onsdag

Sitter i soffan och har de gott. Vaknade halv åtta idag så de blev en tidig morgon. Så skönt att ta en promenad i detta morgon höstväder. Både halsduk och vantar åker på. 

Natten har inte varit den bästa. Har vaknat hundra ggr, gått på toa och så har jag sånt tryck neråt så det gör så otroligt ont att vända på sig. Men annars har de varit helt okej ändå. Haft både Molly, Lusifer och Devil i sängen så har myst extra med dem. 

Ska fortsätta titta på tv till halv tolv då blir de en promenad :) 




Slemproppen

Då va denna tisdag snart förbi. En lugn och skön dag. Nu på kvällen åkte vi in till Norberg och va till mamma några timmar och hälsade på. 

Nu på kvällen gick slemproppen, men de kan ju ta ett tag innan de sätter igång så jag vill inte hoppas på för mycket för jag känner inget alls just nu. Men något händer iaf och de är helt UNDERBART. 

Imorgon som de ser ut nu blir vi bara hemma. Städa av golvena skulle jag kunna göra. 

Idag när vi va ute på en promenad så fick vi sällskap av Lusifer :)




V42 (41+0)

Idag gick vi upp halv åtta, tog den dagliga morgonpromenaden, jag har vikt ihop tvätten och frukost är intaget nu. 

Molly har krupit ihop vid mina ben och sover igen. Det va kallt ute så pluttan låg och skakade så en filt och allt blev bättre. 

Idag gick vi in i vecka 42 (41+0). Just nu känns de som att vi aldrig kommer bli föräldrar och jag skulle vilja sätta mig i ett hörn och gråta tills det är dags men de hjälper ju inte jag vet, men man känner sig sviken för man har fokuserat så mycket på datumet att det bara känns tungt nu. 




RSS 2.0