Förlossningen

Va in till förlossningen igår kväll. Haft sånt tryck över bröstet, känts som revbena har legat och klämt och ska spränga mina lugor varje gång jag andas, en envis huvudvärk som inte velat släppa och ont i överdelen av magen. Så ringde 1177 för att fråga om råd vad jag skulle göra och dem kopplade mig till förlossningen och barnmorskan där sa att vi skulle åka in.
Gjorde massa tester och tittade på vårat lilla mirakel, jag såg inget med Andreas va så nöjd så.
Proverna va okej, inte super dåliga men inte super bra så ska göra nya på måndag för att extra kolla om det inte har blivit värre under helgen för då skulle vi komma in igen.

Idag mår jag inte super helt. Ont i magen och huvudvärk. Jag känner mig även tryggare nu inför förlossningen, Andreas var ett så otroligt bra stöd igår så jag tror att de kommer vara ännu bättre sen när värkarna har satt igång för då är dags. Han är underbar min man, en bättre för mig finns inte.

Andreas ska få dammsuga av här hemma idag och jag ska ta en sväng med skurmoppen.

Ikväll kommer Ulrika och Jonas hit på lite mat, prat och film. Super trevligt.


Fredag

Jag drömmer hela tiden nu om att vi har gått igenom en förlossning och har vårat pyre hos oss, sen när jag vaknar så är allt som vanligt. Jobbigt för drömmarna är så verkliga och vi vill att våran skatt ska ta och komma nu.

Vi var hemma setn imorse. Åtta sen somnade vi inte fören tio skulle jag tro. Andreas sover än jag kommer nog dock somna tidigt ikväll efter lite sömn två nätter. Ska iaf städa av här hemma, Molly ska hämtas hem (som jag ska pussa på min fina tjej) sen ska mat göras. Andreas ska iväg en liten sväng senare ikväll och blir borta en-två timmar så passar på att städa då så man får göra det i sin egen tackt.


Torsdag

Inatt blev det inte många timmars sömn. Länge sen jag sov så här dåligt. Men som tur är åker vi hem inatt så jag får sova i våran säng, den är lite större och mjukare så jag slipper ryggvärk.

Idag har vi planerat in ikea och bio idag. Men jag vet inte riktigt. Jag känner mig inte pigg så det får nog vara bli en snabb sväng igenom ikea sen åka till husvagnen och se på tv. Andreas börjar även två timmar tidigare ikväll så det kan även vara skönt för honom att ta det lugnt innan jobbet.

Nej jag ska fortsätta titta på greys och äta mina riskakor :).


Onsdag

Sitter i bilen och väntar på Andreas, han har ju uppkörning med släp och jag är nog mer nervös än han. Tycker sånt här är jättejobbigt. Men jag har lovar thaimat påväg ner till Sthlm sen så ifall han kuggar (som jag inte tror att han gör) så blir han på lite bättre humör.

Bilbarnstolen är monterad i bilen, känns lite konstigt men helt underbart, förlossningsväskan är också med, haft så konstiga känningar i magen så både jag och Andreas tyckte de va bäst att den fick följa med. Hade först tänkt att lämna den hemma men nej.

Daniel och Mikaela kom hem från Turkiet igår. Dem hade haft de super och inte en dag under 40grader så de va lite kallt här hemma. Tokiga eftersom jag svettas ihjäl här hemma xD.
Men Daniel som har ett väldigt brunt pigment blev retad där nere, han va brunare än dem som bodde där så gissa om man kände sig som en blekis när man stod bredvid honom. Men skönt att ha dem hemma igen, känner mig säkrare om nätterna eftersom jag vet att dem är huset ovanför.


Inte långt kvar!

Kan inte riktigt förstå att klockan inte kommer ringa 02:20 inatt, om ni bara visste vilken lättnad det är inom mig. Nätterna är ju inte dem roligaste eftersom kroppen värker, att vända sig tar en evighet och att hitta en sovställning som är skön är inte heller så lätt, men vad gör det egentligen? Snart ligger vi här, jag, Andreas och vårat mirakel och bara njuter, snart mycket snart.

Vi båda börjar förstå att det närmar sig med stormsteg. Vi pratar mer och mer om den dagen det är dags hur vi vill ha det och hur vi känner. Andreas börjar även bli nervös han att det kommer ta lång tid att komma från arbetet eftersom dem kan vara ute med tåg på järnvägen, då måste dem ha tillstånd för att åka där ifrån och ja, men jag tror att det inte är någon fara. Värkarna kommer hålla på ett tag (förhoppningsvis) innan vi ska in så han hinner nog hem före så kan vi åka tillsammans och om inte så kör mamma in mig och stöttar mig tills Andreas kommer sen lämnar hon oss två och väntar tills allt är klart utanför.

I veckan ska jag packa förlossningsväskan, spännande. Även barnstolen ska monteras in i Andreas bil eftersom det är den vi kommer åka. Jag sa till Andreas att vi bara skulle ställa in den i skuffen så länge men nej, isofixen ska sättas dit så den står stadigt för han åker ju ändå aldrig full bil sa han, gör mig inget.

Helgen har gått fort, för fort. I fredags va jag med mormor, mamma och Milou. Kräftor åt sen byggde jag och mormor pussel till tolv på natten. I lördags grattade jag och Andreas Frida (Mannes dotter, en gemensam vän till oss) sen på kvällen hade jag myskväll med Viola, finaste Agnes och Linus. Vi åkte där ifrån halv ett på natten. Idag (söndag) åkte vi ner till Karlstad för Gry döptes. Dock stannade vi inte länge eftersom Andreas skulle hinna vila innan han skulle åka vidare till Sthlm för att jobba natt.

På onsdag kommer Andreas hem igen sen åker jag med honom tillbaka sen kommer vi hem på fredag igen. Egentligen skulle vi stannat kvar med det är gårdsfest här i Karbenning med massa roliga saker och det ville vi inte missa eftersom det inte händer mycket här. Sen ska huset målas klart, ute möblerna ska plockas in och skit ska köras till tippen. Även skönt att vara hemma och så slipper jag hoppa på ett tåg på söndag när jag skulle åkt hem från Sthlm.

Oj det blev ett långt inlägg men de va ett tag sedan jag skrev.


Jobbigt men roligt

Jag har redan gått och lagt mig, eller de va en halv timme sen jag kröp ner i sängen. Blir en jobbig men rolig dag imorgon. Sista natten med tidningarna, hem och äta frukost och ta en vända med Molly, hämta mormor sen åka till Carl-Axel för att ta upp kräftburar. Hem med kräftorna, handla med mormor, koka kräftorna sen får jag sova två timmar innan min kusin ska grattas.

Imorgon kommer Andreas hem, de som gör att jag ser så mycket fram emot dagen fast jag vet att jag kommer vara helt slut. Men det är så mycket denna helg så vi får inte så mycket tid tillsammans men vi har ju hela veckan sen :).

Imorgon är det den 23augusti, betyder att det är en månad kvar till beräknat datum till våran buse, eller kanske bara två veckor. Vem vet. Men skönt att de börjar närma sig.

Nu ska jag krama om Molly och hoppas på att somna :).


Bra dag

Har precis tagit en varm dusch. Har haft såna sammandragningar/förvärkar (vet inte skillnaden) nu på kvällen. Som tur va hjälpte de mycket så nu stramar det bara i svanken. Tyckte de gjorde ont nu, kan inte riktigt förstå vilken smärta det kommer vara sen men de kommer vara så värt de bara vi får träffa våran lilla.

Var till barnmorskan idag och våran bebis är nu fixerad så det är inte så konstigt att jag känner tryck neråt ofta. Jag har varit så rädd att bebisen ska ligga sätes och det skulle bli planerat kejsarsnitt men som de ser ut nu föder vi vanligt :).

Inatt är jag ledig. Turbo sover här för mamma jobbar natt så han slipper sova själv. Han och Molly trivs ju så bra tillsammans så då kan han lika gärna vara här och leka och ha sällskap.

Nej ska vänta på sista samtalet från Andreas för idag innan han ska jobba sen ska jag sova, helt slut är jag.


Kantareller som inte va kantareller.

Har varit ut på en långis med min lilla tjej. I slutet av promenaden kom vi ut vid sjön så hon tog några dopp för det är varmt ute idag och jag hittade svamp som jag plockade till mamma, men de va inga kantareller så hon blev utan. Tyckte dem såg ut som de men tydligen inte xD.

Ska snart äta lite lunch sen blir det nog att vila. Ska åka över till Viola, Tommy och lilla Agnes idag och hälsa på.

Imorgon ska jag till barnmorskan sen till mormor och städa av hos henne sen bjuder hon på mat, mums. Så dagen imorgon är också bokad.

Så underbart att veta att nästa vecka ska jag få träffa Andreas nästa varje dag. Förutom tisdagen. Skönt att bara vara. Molly ska få vara hos mamma så hon får semester hon med, med god mat och massa uppmärksamhet.

Nej ta och fixa lunch sen vila en timme :)


Helgen

Helgen börjar lida mot sitt slut tyvärr men det är några timme kvar med Andreas innan han åker till Sthlm igen. Altan ska få lite färg på sig idag om inte regnet kommer sen ska vi laga någon go mat också.

Igår va vi på bio, åt ute och gick och kollade i stan. Blev två filmer och jag skratta så jag höll på att dö. Dock så känner jag av i ryggen idag att vi gick mycket och jag hade fel skor, men de va de värt.

Inatt så låg vi och pratade om bebisen för jag va lite orolig för den har inte rört sig som den brukar. Andreas la då handen på magen och sa "det är nog ingen fara, hen är nog bara lite trött" och då började den röra på sig allt. Första gången Andreas känner på magen att den rör på sig (han har bara känt sparkar sen brukar den alltid sluta böka omkring när han lägger sin hand på magen) och så tröck bebisen sig upp mot Andreas hand så hela magen va sne, en väldigt glad pappa kan jag säga som låg och kände. Längtan efter den lilla är enorm för oss båda och så älskad redan <3.


Bra dag

Ska snart lägga ifrån mig telefonen och sova, klockan ringer tjugo över två inatt. Det bästa är att det är näst sista fredagen jag kör sen har jag Linus med mig inatt som sällskap, alltid trevligt.

Idag har det varit en bra dag, så skönt för det var ett tag sedan jag hade en sån dag. Har plockat och donat här hemma samt hållt på inne i bebisens rum. Det är bara taklampan som ska upp sen en möbel som ska in sen är de klart. Börjar kännas mysigt att gå in där och längtan efter att våran skatt kommer ligga där och sussa sen är enorm.

Andreas kommer hem imorgon men vi kommer inte träffas förens mot kvällningen. Jag ska med mormor till Carl-Axel och Andreas har körlektioner hela förmiddagen ( han tar så han får köra med tyngre släp ). Sen klockan fyra ska jag köra Daniel och Mikaela till tåget för dem åker till Sthlm över helgen sen på måndag åker dem till Turkiet en vecka. Andreas ville att vi skulle ha en heldag tillsammans på lördag så vi åker till Västerås för shopping, middag och bio, det var inte igår kan jag. Sist det bara var vi va i Thailand för snart ett år sedan. Ska bli skönt faktiskt.

Molly ligger bredvid mig och sover och har en tass på magen, som vanligt. Hon har blivit väldigt vaktig här hemma. Hon känner nog på sig att det snart blir en förändring och vill vakta sitt. Hon och den lilla i magen kommer nog bli bästa vänner.

Vi fick jättefina saker av min mamma till den lilla idag. Hon stickar och virkar så mycket till oss nu och jag älskar de. Så fina saker och det är inte många som har lika. Fina mamma <3


Dagarna rullar på


V35

Har inte haft någon lust att blogga därför det har varit lite tomt men tänkte slänga in ett litet inlägg idag.

Gick in i v35 idag, underbart. Man gör inget annat än att räkna tiden just nu. Ska bli sååå underbart när skatten bestämmer sig för att komma ut till världen.

Va och träffade Viola och Tommys lilla tjej Agnes igår, åh vilken finis. Världens finaste Agnes. Svårt att förstå ändå att snart är vi där. Dem hade gjort ett väldigt bra jobb iaf ;)

Idag ska de dammsugas, ligger bomull på hel golvet för Molly har haft kul med sina mjukdjur dock inte lika roligt för mig men men så kan det vara.


Skit också!

Sitter och surar. Idag skulle mamma köra mig till Ängelsberg för jag hade lovat min morbror att köra in hans bil för framrutan skulle bytas. Tar då min bilnyckel för jag skulle hämta min plånbok i min bil. Lägger sedan nyckeln och plånboken på taket på mammas bil för vi ska fixa en grej i baksätet, självklart glömmer jag nyckeln och plånboken på taket. Plånboken har jag men inte bilnyckel så nu är jag utan bil för extra nyckeln har Andreas tappat bort. Inte ens två månader har vi haft bilen, blir så trött på allt!!

Så morgondagen blir inte lugn som jag hade hoppats. Ska låna mammas bil eftersom jag ska jobba inatt, sen måste jag med och handla med mormor imorgon för jag måste låna mammas bil igen för jag har lovat att köra in Jan för att hämta hans bil. Jävla strul hela tiden, aldrig kan något gå bra.


Hitta tillbaka

Ligger och tänker lite. Jobbigt men så kan det vara ibland.

Som jag skrev förut så har jag hamnat i en liten svacka, lite deprimerad. Det jobbigaste är att de blir värre. Det är inte många jag vill umgås med, jag vill oftast inte svara i telefon när det ringer och jag vill mest vara hemma.

Människorna som gör mig starka för tillfället är mamma och Andreas, när jag är med dem vill jag hitta på saker och vara med andra människor. Då vill jag helst ha massor av människor runt mig. Det är inte för att vara taskig mot er andra men det är så det är för tillfället och jag måste försöka komma ur detta mönster, jag vet och jag jobbar på de.

Klart jag känner mig taskig när man blir bjuden på något men tackar ner för att jag ska åka själv, men just nu klarar jag det inte och det får ta den tid de tar. Jag måste tänka på mig själv. Jag vill inte må så här när vårat barn kommer, det tillåter jag mig själv inte att göra.

Så ifall någon tycker att jag är dålig på att höra av mig eller inte vill hitta på saker så beror de på att jag är ur balans och jag försöker att hitta tillbaka, på mitt sätt och tillbringar mycket tid med dem som gör mig stark igen :).


Onsdag

Har varit och städat av hos mormor, handlat sen till barnmorskan. Lilla Molly var hos mamma och hade det bra.

Så har vi varit ut på en promenad här i byn och plockat ner alla lappar om Lusifer. Tänkte om vädret håller i sig och är så här fint tar vi nog en promenad upp till sjön om en timme och har det bra.

Ikväll ska det kokas fisk åt katterna, Molly ska få ett nytt ben och jag ska äta kräftor. Fira lite eftersom lillkillen är hemma, det måste man få göra.

Lusifer går inte långt från mig. På en gång han inte vet vart jag är skriker han. Han ska ligga nära och man ska helst ha en hand på honom.

Inte många dagar till Andreas kommer hem nu. Så underbart.


Lusifer är hemma <3

Mitt hopp om att våran lilla kille Lusifer skulle komma hem försvann för några dagar sen, va säker på att något hade hänt så han hade somnat in.

Men inatt halv tre när jag stod i hallen och skulle sätta på mig skorna för att åka och jobba hörde jag en ynkligt mjau som han har men jag trodde de va Devil, att jag hörde fel. Så jag skulle gå mot dörren då hör jag de igen och då tänker jag "Lusifer?". Öppnar dörren och då kommer våran lillkille inspringandes med Devil nöjd bakom. Kan ju säga att glädjetårar kom.

Nu ligger han här i sängen, mätt och nöjd. Alla har varit fram och Molly har tvättat honom. Äntligen är familjen hel.

Ska mysa ner mig med Molly och Lusifer nu och riktigt njut :)


Tisdag

Maten för dagen är intagen. Idag fick det bli ris, kyckling, sås, gurka och vattenmelon. Har börjat gilla att göra mat hemma, avskydde de förut men de är faktiskt roligt. Lite tråkigt att äta själv men huvudsaken att de är gott så går det i.

Imorgon ska jag till barnmorskan sen till mormor och städa av. Så idag blir det en lugn dag :).


V34


Måndag

Dagen har varit riktig seg, en timme känns som en evighet. Men jag har städat av här hemma, vikt tvätt, varit ut på en längre promenad med Molly, gjort mat sen nu på kvällen gick vi upp till sjön och va där en timme.

Imorgon tänkte jag försöka gå upp ganska tidigt. Ska in till byn och handla och så. Skönt att ha det gjort tidigt. Fast vi får se hur natten blir, om jag har svårt att sova tar jag det när jag vaknar.


Räkna ner

Dags att sova några timmar igen. Har inte sovit något bra eftersom de har varit så varmt men nu är fönstret öppet så får hoppas på lite mer sömn.

Idag ska det städas och tvättas. Ska fixa upp lite grejer på väggarna i sovrummet hade jag tänkt.

Andreas åkte till Sthlm igår kväll, en vecka går fort när han är hemma och så segt när han är borta. Men snart kommer vårat mirakel så då blir han ju hemma två veckor.

Kör tidningar till fredagen den 23, så underbart att börja räkna ner. Ska bli skönt att sova ut några veckor innan snutten kommer. Kommer dock sakna mina gubbar, Kjell och Jocke :/. Men Kjell kan jag ju träffa ialla fall och det är viktigast.


Tidig morgon

Inte vanlig att jag är vaken nu direkt, men Molly va akut kissnödig så har varit ut med henne nu på morgonkvisten. Första gången hon väcker mig så här tidigt, men de är ju så varmt så hon dricker ju mycket vatten som en annan.

Hade sönder min telefon igår. Alltid den som åker när jag är arg och igår så orkade den väl Inge mer, så himla drygt. Måste försöka att sluta kasta mina telefoner, tre stycken på kort tid nu som har åkt på stryk. Men nu blir det en iPhone, ska köpa en idag av en som jag känner sen får jag ha den. Går inte att köpa ny telefon varje halvår.

Måste ju berätta att min vän Viola och hennes Tommy fick en liten tjej igår klockan 11:09, så himla glad för eran skull, längtar så tills jag får träffa er och erat mirakel.

Nu ska jag försöka sova i denna värme, nu vill jag ha höst, regn och kallt, helst vinter, snö och 20minus. Den enda jag gör är ju att svettas, får duscha kallt flera ggr/per dag för att jag flyter bort i denna värme, en kanon sommar måste jag säga.

Nej pussa på Andreas, om jag är vaken kan jag väcka honom med ;)


Blä!!

Vilka äckliga dagar. Har bara känt mig allmänt ledsen, förvirrad och arg, arg på allt och alla. Förvirrad för jag vet inte vilket ben jag ska stå på och ledsen för att jämt känns mig bortglömd. Börjar bli så trött på att må så här. Skulle bara vilja åka bort, bort från allt och alla och stänga in mig i ett rum och dra täcket över huvudet.

Fixade i bebis rummet igår. Lite tavlor och hyllor som ska upp, vill ha en skön stol också men tyvärr är inte rummet så stort. Men är nöjd så länge, nu har min underbara skatt ett rum.


RSS 2.0